Grecia relaxează restricțiile și în localuri se va putea dansa din nou. Aproape două treimi din populație, vaccinată

Grecia relaxează restricțiile și în localuri se va putea dansa din nou. Aproape două treimi din populație, vaccinată
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2021

Grecia continuă relaxarea restricțiilor anti-COVID-19 și va elimina interdicția de circulație pe timp de noapte în ''zonele roșii'' de risc înalt, a anunțat ministrul grec al sănătății, când această țară a înregistrat 2.294 de noi cazuri de COVID-19 și 21 noi decese asociate acestei boli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Obiectivul nostru, după tot acest timp de pandemie, este să trecem la o perioadă de conviețuire cu coronavirusul înainte de a reveni la libertatea totală. Prin urmare, pentru vaccinați libertatea va fi completă. Pentru ceilalți, vor fi ridicate restricțiile privind mobilitatea'', a declarat ministrul Thanos Plevris, potrivit agenției EFE.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Deși a apreciat că inamicul este virusul, nu persoanele nevaccinate, și a asigurat că guvernul grec nu are în vederea noi măsuri punitive pentru cei nevaccinați - cum ar fi vaccinarea obligatorie a personalului sanitar -, el a subliniat că speră să-i convingă pe cât mai mulți să se vaccineze, scrie Agerpres.

Până în prezent circa 65% din populația Greciei a fost vaccinată anti-COVID-19 cel puțin cu o doză și circa 62% cu schema completă. Au fost administrate și 66.501 doze de consolidare, disponibile deocamdată pentru persoanele imunodeprimate, pentru cele cu vârste de peste 60 de ani și personalul sanitar, urmând ca a treia doză să fie disponibilă și pentru populația generală până la sfârșitul anului.

Grecia a reușit să țină sub control pandemia prin restricții severe privind mobilitatea și contactele sociale. A fost de asemenea instituită testarea obligatorie a tuturor celor care nu s-au vaccinat, indiferent că sunt angajați din sectorul public sau privat, elevi sau studenți, toți aceștia fiind în plus obligați să-și plătească testele.

În cadrul măsurilor de relaxare localurile de divertisment din spațiile închise, unde au acces numai vaccinații, precum barurile, restaurantele și discotecile, vor putea fi ocupate de acum înainte la întreaga lor capacitate și clienții nu vor mai fi obligați să poarte mască sau să rămână permanent așezați, astfel că pentru prima dată în ultimul an se va putea dansa în aceste localuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
restrictii