Grecia se așteaptă ca numărul de turiști din acest an să ajungă abia la jumătatea nivelului înregistrat în 2019 după ce s-a confruntat în 2020 cu cel mai slab sezon turistic din ultimele decenii

Grecia se așteaptă ca numărul de turiști din acest an să ajungă abia la jumătatea nivelului înregistrat în 2019 după ce s-a confruntat în 2020 cu cel mai slab sezon turistic din ultimele decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2021

Grecia se așteaptă ca sosirile de turiști din acest an să ajungă la jumătatea nivelului înregistrat în 2019, a anunțat un purtător de cuvânt al Guvernului elen, Aristotelia Peloni, după ce țara s-a confruntat în 2020 cu cel mai slab sezon turistic din ultimele decenii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 33 milioane de vizitatori, iar în 2020 doar șapte milioane. Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la patru miliarde de euro, față de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricțiilor de călătorie globale. În aceste condiții, PIB-ul Greciei a suferit o contracție de 8% anul trecut, scrie Agerpres.

FOTO Pașaportul verde UE, \ CITEȘTE ȘI FOTO Pașaportul verde UE, "fum alb". Cum va funcționa pentru a trece liber dintr-o țară în alta

"Ne putem aștepta la un trafic de 50% față de nivelul din 2019", a declarat Aristotelia Peloni pentru site-ul newsbomb.gr. Oficialul a adăugat că semnele timpurii privind sosirile sunt pozitive deși încă există unele restricții de călătorie în Europa.

În 14 mai, Grecia și-a deschis în mod oficial sectorul turistic în speranța de a salva sezonul estival. Au fost ridicate restricțiile și au fost redeschise muzeele și faimoasele bijuterii arheologice, inclusiv vechea Acropolă din Atena. Aceasta după ce, la începutul lunii mai, Grecia a redeschis restaurantele după o pauză de șase luni. Turiștii străini vor putea să viziteze Grecia cu condiția să fie vaccinați sau să prezinte un rezultat negativ la un test COVID-19.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a ușura călătoriile, afectate de pandemie, în condițiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei și asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane. Parlamentul European și statele UE au ajuns joi la un acord asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19, menit să faciliteze călătoriile în interiorul blocului comunitar în condiții de pandemie.

Documentul, denumit ''certificat verde digital'' european, trebuie să ateste că titularul său a fost vaccinat anti-COVID-19 sau are un test negativ recent ori este imunizat după o infecție cu noul coronavirus.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia țării, în condițiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turisti