Grecia susține că nu va tolera încălcarea drepturilor sale, în urma coliziunii dintre vase turcești și grecești

Grecia susține că nu va tolera încălcarea drepturilor sale, în urma coliziunii dintre vase turcești și grecești
scris 15 feb 2018

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat joi că Grecia nu va tolera niciun atentat la integritatea sa teritorială, la câteva zile după ce vase ale gărzii de coastă din Turcia și Grecia au intrat în coliziune în apropierea insulelor din Marea Egee.

„Mesajul nostru de azi, dintotdeauna, este clar ... Grecia nu va permite, accepta sau tolera niciun atentat la integritatea noastră teritorială precum și la dreptul nostru la suveranitate. Grecia nu este o țară care se joacă”, a spus Tsipras, potrivit News.ro

Coliziunea a avut loc în după-amiaza zilei de luni în apropierea insulei Imia, cunoscută drept Kardak în Turcia. Ambele părți s-au acuzat reciproc pentru incident.

Polonia vrea să îi stimuleze pe cetățeni să economisească șase miliarde de euro pe an CITEȘTE ȘI Polonia vrea să îi stimuleze pe cetățeni să economisească șase miliarde de euro pe an

Turcia și Grecia, aliați NATO, sunt în conflict din cauza unor neînțelegeri care privesc suveranitatea asuopra insulelor și au fost chiar aproape de război în 1996. De atunci, relațiile s-au detensionat.

Specificând că granița de Est a Greciei este și cea a Uniunii Europene, Tsipras a spus: „Provocările și retorica agresivă împotriva suveranității unui stat membru UE reprezintă acțiuni împotriva întregii Uniuni Europene”.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
grecia