Marea Britanie acuză Rusia pentru un atac cibernetic, Kremlinul respinge acuzațiile

Marea Britanie acuză Rusia pentru un atac cibernetic, Kremlinul respinge acuzațiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2018

Marea Britanie a acuzat Rusia că anul trecut a atacat cibernetic Regatul Unit. Britanicii cred că Moscova a transmis un virus care a cauzat probleme companiilor din Europa, inclusiv companiei britanice Reckitt Benckiser, scrie Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Atacul denumit „NotPetya” din iunie 2017 a început în Ucraina acolo unde a avariat calculatoarele din cadrul guvernului și diverselor companii pentru ca apoi să ajungă în întreaga lume, întrerupând operațiile din cadrul porturilor, fabricilor și birourilor, scrie News.ro.

Ministerul de Externe britanic a spus că atacul a fost declanșat de armata rusă.

FOTO De astăzi, Google a început să blocheze reclamele intruzive în browser-ul Chrome CITEȘTE ȘI FOTO De astăzi, Google a început să blocheze reclamele intruzive în browser-ul Chrome

„Decizia de a face publică sursa acestui atac subliniază faptul că Marea Britanie și aliații săi nu vor tolera activitatea cibernetică malițioasă”, a spus ministerul într-un comunicat.

„Printre țintele principale se numără sectoarele financiare, energetice și guvernamentale ale Ucrainei. Virusul s-a răspândit pentru că ataca orice detecta și a afectat și alte afaceri ruse și europene”, se arată în comunicat.

Moscova a negat că ar fi în spatele atacului NotPetya. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat joi că Rusia neagă categoric acuzațiile Marii Britaniii conform cărora Rusia ar fi responsabilă pentru atacul cibernetic „NotPetya”.

Peskov a declarat, în cadrul unei conferințe de presă,că acuzațiile sunt nefondate și fac parte dintr-o campanie „rusofobă” care se desfășoară în câteva țări vestice.

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat că atacul face parte dintr-o nouă eră a războiului și că Marea Britanie trebuie să fie pregătită să răspundă. „Trebuie să fim pregătiți să răspundem acestor amenințări puternice”, a spus el.

În noiembrie 2017, prim-ministrul britanic Theresa May a acuzat Rusia că s-a amestecat în alegeri și că postează știri false în presa britanică.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
rusia