Grecia vrea să se împrumute pe 15 ani, o premieră după criza financiară

Grecia vrea să se împrumute pe 15 ani, o premieră după criza financiară
scris 27 ian 2020

Autoritatea pentru gestionarea datoriei publice din Grecia a anunțat luni că a demarat procedurile pentru a emite obligațiuni pe 15 ani, cea mai lungă perioadă pe care Grecia se împrumută de la debutul crizei financiare din 2010, transmit AFP și Reuters.

Dacă în urmă cu 10 ani Grecia era persona non grata pe piețele financiare internaționale, acum intenționează să împrumute între 2 și 2,5 miliarde de euro la o dobândă de 2% prin emiterea de euroobligațiuni cu scadența în 2035, a declarat un responsabil grec, scrie Agerpres.

CONFIRMARE RCS&RDS lansează o operațiune majoră - ofertă pentru obligațiuni de 800 milioane euro, pentru refinanțarea datoriei CITEȘTE ȘI CONFIRMARE RCS&RDS lansează o operațiune majoră - ofertă pentru obligațiuni de 800 milioane euro, pentru refinanțarea datoriei

Autoritatea pentru gestionarea datoriei publice din Grecia a precizat că a mandatat băncile Barclays, BNP Paribas, BofA (Bank of America Securities), Goldman Sachs International Bank, HSBC și JP Morgan să intermedieze acest împrumut. Emisiunea ar urma să fie lansată în viitorul apropiat, în funcție de condițiile de pe piață.

Acest anunț vine la doar 48 de ore după ce agenția de evaluare Fitch a îmbunătățit ratingul suveran al Greciei de la "BB minus" la "BB".

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
imprumuturi