Ungaria ar putea să primească gaze naturale via conducta TurkStream peste doi ani

Ungaria ar putea să primească gaze naturale via conducta TurkStream peste doi ani
scris 27 ian 2020

Primele livrări de gaze naturale rusești destinate să ajungă în Ungaria prin conducta TurkStream ar putea să aibă loc la finalul lui 2021 sau începutul lui 2022, a declarat secretarul de stat pentru Energie din Ministerul Inovației și Tehnologiei din Ungaria, Peter Kaderjak, informează MTI.

Într-un interviu acordat postului de televiziune M1, Peter Kaderjak a subliniat că gazoductul TurkStream, a cărui prima fază s-a finalizat, va conecta direct Rusia de Turcia via Marea Neagră. Potrivit lui Kaderjak, prelungirea gazoductului va continua în direcția Bulgaria, Serbia și Ungaria, scrie Agerpres.

Cărțile în exclusivitate, cele cu autograf, publicațiile de limbă engleză și volumele pentru copii cresc vânzările Libris.ro. INFOGRAFIC Harta României în cărți citite CITEȘTE ȘI Cărțile în exclusivitate, cele cu autograf, publicațiile de limbă engleză și volumele pentru copii cresc vânzările Libris.ro. INFOGRAFIC Harta României în cărți citite

Secretarul de stat a subliniat că, în prezent, Ungaria poate achiziționa gaze naturale din Austria, unde ajung gaze naturale atât din sud, de exemplu din Africa de Nord, cât și din nord, de exemplu din Norvegia. Cealaltă alternativă sunt gazele naturale lichefiate care ajung în Europa prin mai multe terminale. Peter Kaderjak a spus că gazele naturale lichefiate ar putea ajunge pe piața ungară grație terminalului din Croația.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
ungaria