Grindeanu, după întrevederea cu premierul croat: Există un potențial important de creștere al relațiilor economice

Grindeanu, după întrevederea cu premierul croat: Există un potențial important de creștere al relațiilor economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni la Zagreb, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu omologul croat, Andrej Plenkovic, că ambele părți au agreat că din prespectiva relațiilor economice există un potențial important de creștere care trebuie valorificat de cele două state, precizând că semnarea unor documente în cadrul întâlnirii arată intenția ambelor țări de a intensifica relațiile bilaterale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Prezența mea la Zagreb mai are o semnificație importantă întrucât are loc în contextul aniversării a 25 de ani de relații diplomatice dintre România și Croația. Vreau să subliniez, de la început, dialogul substanțial și consistent pe care l-am avut astăzi cu prim-ministrul Plenkovic (...), am discut despre stadiul și perspectivele relației bilaterale, fiind de acord amândoi că există o relație de colaborare foarte bună dintre România și Croația. Am reliefat dorința ambelor state de a consolida, diversifica și aprofunda cooperarea atât în plan bilateral, cât și ca parteneri în cadrul Uniunii Europene”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

El a precizat că s-au semnat Acordul privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate și Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera Economică a Republicii Croația, fapt ce dovedește intenția ambelor state de a intensifica relațiile bilaterale, scrie News.ro.

De la 15 iunie, roaming la tarife naționale în Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, vorbești în Spania sau Grecia la tarifele din România CITEȘTE ȘI De la 15 iunie, roaming la tarife naționale în Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, vorbești în Spania sau Grecia la tarifele din România

”S-au semnat două documente privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate și Memorandumul de Înțelegere privind colaborarea dintre Camera de Comerț și Industrii a României și cea a Croației, semnarea acestor documente arată intenția ambelor state de a intensifica relațiile bilaterale. Am agreat că din prespectiva relațiilor economice există un potențial important de creștere care trebuie valorificat. Am exprimat dorința de a intensifica noi oportunități în vederea dinamizării relațiilor economice dintre România și Croația”, a spus Grindeanu, arătând că anul trecut schimburile comerciale dintre România și Croația ”au fost ca sumă în jur de 270 de milioane de euro.

Premierul Grindeanu se întâlnește cu Gordan Jandrokovic, președintele Parlamentului croat și va fi primit de către președintele croat, Kolinda Grabar Kitarovic. Vizita se va finaliza cu o conferință de presă susținută la Zagreb.

viewscnt
Afla mai multe despre
grindeanu
croatia