Guvernul rus elimină taxele la import pentru pui, încercând să reducă prețurile. Putin și-a cerut anterior scuze

Guvernul rus elimină taxele la import pentru pui, încercând să reducă prețurile. Putin și-a cerut anterior scuze
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2023

Guvernul rus a anunțat că va elimina, pe întreg parcursul anului următor, taxele la import pentru o cantitate de 140.000 de tone de carne de pui congelată, în ideea de a majora oferta pe piața internă și a coborî prețurile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Vladimir Putin, care în luna martie a anului viitor va încerca să obțină un nou mandat, a fost nevoit săptămâna trecută să își ceară scuze în fața unui pensionar care , cu prilejul unei sesiuni televizate de întrebări și răspunsuri, s-a plâns de creșterea explozivă a prețurilor la ouă și carnea de pui, arată Agerpres.

Fugarul condamnat Ilan Șor le propune un troc autorităților de la Chișinău. Oligarhul se află în Israel CITEȘTE ȘI Fugarul condamnat Ilan Șor le propune un troc autorităților de la Chișinău. Oligarhul se află în Israel

Anterior, Guvernul de la Moscova a decis că și importul a 1,2 miliarde de ouă va fi scutit de la plata drepturilor de import în primele cinci luni ale anului următor, într-un moment în care unele magazine au probleme în a se aproviziona, iar prețurile au crescut cu peste 50% în acest an, afectându-i în special pe cei cu venituri reduse.

Oficiul federal de Statistică din Rusia (Rosstat) a informat miercuri că prețul ouălor a crescut cu 4,62% în săptămâna care s-a încheiat la 18 decembrie și cu 4,55% în săptămâna anterioară. Rata anuală a inflației prețurilor de consum este de 7,48%, cu mult peste ținta de 4% a Băncii centrale a Rusiei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
pui
oua
putin