Putin, gest rar - își cere iertare pentru prețul ouălor

Putin, gest rar - își cere iertare pentru prețul ouălor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2023

Președintele rus Vladimir Putin a prezentat scuze, un gest rar, după ce o pensionară i s-a plâns de prețul ouălor, dar liderul de la Kremlin a pus vina pe guvern și a promis că situația se va îndrepta, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri de la sfârșit de an a lui Putin cu mass-media și cu membri ai publicului - care au sunat din întreaga Rusie - pensionara Irina Akopova a fost prezentată stând la masa din bucătărie și adresându-se președintelui prin legătură video. Ea s-a plâns că prețurile la ouă, piept de pui și aripioare au crescut vertiginos, arată news.ro.

Premierul bulgar Nikolai Denkov vorbește despre ”inconsecvența României față de Austria: O dată bate cu pumnul în masă, altă dată spune că acceptă imediat condițiile” CITEȘTE ȘI Premierul bulgar Nikolai Denkov vorbește despre ”inconsecvența României față de Austria: O dată bate cu pumnul în masă, altă dată spune că acceptă imediat condițiile”

"Vladimir Vladimirovici, aveți milă de pensionari! Nu primim milioane la pensii. Rezolvați această problemă, nu avem la cine să ne adresăm", a spus ea. "Vă sunt foarte recunoscătoare, mă bazez pe dumneata să mă ajuți", i-a spus pensionara.

Întrebarea a reflectat îngrijorarea reală a rușilor cu privire la costul vieții și a venit după ce Putin a recunoscut că inflația s-ar putea apropia de 8% în acest an.

Un oraș polonez înregistrează a doua cea mai mare poluare atmosferică din lume, pe măsură ce se instalează smogul de iarnă CITEȘTE ȘI Un oraș polonez înregistrează a doua cea mai mare poluare atmosferică din lume, pe măsură ce se instalează smogul de iarnă

"Îmi cer iertare pentru acest lucru, dar acesta este un eșec al activității guvernului... Promit că situația va fi corectată în viitorul apropiat", i-a răspuns Putin pensionarei.

Guvernul a declarat săptămâna aceasta că va scuti 1,2 miliarde de ouă de taxe de import în prima jumătate a anului viitor pentru a încerca să țină în frâu prețurile care au crescut cu peste 40% în acest an.

The Wall Street Journal: Rusia are planuri pentru Moldova. Micuțul stat de lângă Ucraina e următorul în meniul Kremlinului CITEȘTE ȘI The Wall Street Journal: Rusia are planuri pentru Moldova. Micuțul stat de lângă Ucraina e următorul în meniul Kremlinului

Maratonul de întrebări și răspunsuri este un format care îi oferă lui Putin șansa de a arăta că este înțelegător cu îngrijorările oamenilor obișnuiți și că le ordonă oficialilor relevanți să le rezolve.

Unii dintre cei care și-au adus problemele în fața președintelui au primit soluții imediate în timpul ședinței de joi. La câteva minute după ce un grup de băieți s-a plâns lui Putin de starea dărăpănată a sălii lor de sport din Crimeea, prezentatorul TV Pavel Zarubin a declarat că voluntari din teritoriul anexat de Rusia au sunat și au promis să o renoveze.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
oua