Guvernul ungar a cumpărat proprietăți de 80 milioane euro în țări străine, inclusiv conace și palate

Guvernul ungar a cumpărat proprietăți de 80 milioane euro în țări străine, inclusiv conace și palate
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 mai 2024

Guvernul ungar a cumpărat proprietăți în valoare de 80 de milioane de euro în țări străine, inclusiv conace și palate, în scopuri diplomatice și culturale. În total, cel puțin 30 de miliarde de forinți (aproximativ 80 de milioane de euro) au fost cheltuite în ultimii ani pentru aproape două duzini de clădiri. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Guvernul Orban a cumpărat proprietăți situate în principal în țările Europei Centrale și de Est, dar există și unele active achiziționate, de exemplu, în Statele Unite, Irlanda și Iran, conform Rtl.hu.

VIDEO O dronă a parcurs o distanță record și a lovit o rafinărie Gazprom CITEȘTE ȘI VIDEO O dronă a parcurs o distanță record și a lovit o rafinărie Gazprom

Lista tranzacțiilor include 23 de clădiri în total. Marea majoritate a achizițiilor - 19 mai exact - au fost semnate după 2017.

Cea mai scumpă a fost clădirea Consulatului General din München, pentru care statul maghiar a plătit 16,9 milioane euro, în august 2019.

Cumpărătorii Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, devin cel mai mare jucător din Europa Centrală CITEȘTE ȘI Cumpărătorii Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, devin cel mai mare jucător din Europa Centrală

Clădirea ambasadei din Bratislava a costat 9,24 milioane de euro, în timp ce ambasada din Albania a costat 6,9 milioane de euro.

Statul maghiar a cheltuit 4,7 milioane de euro pentru ambasada din Dublin și 3,8 milioane de euro pentru consulatul general din Cracovia.

Analiză FT: Băncile vest-europene rămase în Rusia și-au triplat profiturile și au plătit 800 milioane euro taxe către Kremlin anul trecut, de patru ori cât înainte de război CITEȘTE ȘI Analiză FT: Băncile vest-europene rămase în Rusia și-au triplat profiturile și au plătit 800 milioane euro taxe către Kremlin anul trecut, de patru ori cât înainte de război

Printre clădirile care găzduiesc evenimente culturale se numără Casa Maghiară din Bruxelles, care a costat 10 milioane euro.

Casa Kossuth din Washington D.C. a costat 3,1 milioane dolari, în timp ce Casa Maghiară din Kiev a costat 250.000 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
orban
cladiri