Hackeri americani ar fi putut înscena Rusiei atacul cibernetic din timpul alegerilor americane, declară Putin pentru NBC

Hackeri americani ar fi putut înscena Rusiei atacul cibernetic din timpul alegerilor americane, declară Putin pentru NBC
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2017

Hackeri americani ar fi putut să ”planteze” probe false potrivit cărora Rusia s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale americane, a declarat președintele rus Vladimir Putin, potrivit NBC News, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Oficiali americani în domeniul informațiilor au acuzat Rusia de faptul că a încercat să se amestece în alegerile americane prin piratarea Partidului Democrat, cu scopul de a influența scrutinul în favoarea lui Donald Trump, o acuzație pe care Kremlinul a respins-o în mai imulte rânduri, scrie News.ro.

Într-un interviu acordat lui Megyn Kelly de la emisiunea NBC News Sunday Night, din care au fost publicate fragmente, Putin declară că hackeri din Statele Unite ar fi putut să facă așa încât să arate că Rusia s-a aflat în spatele atacului, din motive politice.

”Hackeri pot fi oriunde. Ei pot să fie în Rusia, în Asia... inclusiv în America, America Latină”, declară Putin.

OMV și Gazprom ar putea construi un terminal de gaze naturale lichefiate pe coasta Mării Negre din Rusia CITEȘTE ȘI OMV și Gazprom ar putea construi un terminal de gaze naturale lichefiate pe coasta Mării Negre din Rusia

”Apropo, pot exista hackeri și în Statele Unite, care, foarte abil și profesionist, au aruncat vina, așa cum spunem noi, asupra Rusiei”, spune liderul de la Kremlin.

”Vă puteți imagina așa ceva? În toiul luptei politice. Potrivit anumitor calcule, a fost convenabil ca ei să divulge aceste informații, așa că le-au divulgat, citând Rusia. Vă puteți imagina așa ceva? Eu pot”, insistă Putin.

Putin a declarat, vineri, la Forumul Internațional de la Sankt Petersburg, că aceste acuzații de piraterie sunt niște simple ”bărfe care fac rău” și că orice probe evocate de către serviciile americane de informații ar fi putut să fie falsificate.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
hacheri