Hackeri cu legături cu serviciul rus de informații FSB, inculpați în Statele Unite

Hackeri cu legături cu serviciul rus de informații FSB, inculpați în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2019

Doi ruși acuzați de conducerea unui grup considerat vinovat de un val internațional de atacuri informatice și ca având legătură cu serviciile de informații ale Kremlinului au fost inculpați în Statele Unite, a anunțat joi Departamentul american al Justiției, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul din Pittsburgh, Maxim Iakubeț și Igor Turașev, conducătorii grupului infracțional cibernetic intitulat ”Evil Corp” ar fi infectat computere aparținând unor bănci din zeci de țări și au furat peste 100 de milioane de dolari din 2011, arată news.ro.

Maxim Iakubeț ar fi colaborat, ”începând din 2017”, cu serviciile ruse de informații FSB, ”în proiecte pentru Guvernul rus”, a precizat Trezoreria americană, care le-a impus sancțiuni celor doi bărbați și altor entități cu legături cu Evil Corp.

Acest ”ajutor direct” furnizat de către Iakubeț Guvernului rus ilustrează ”înrolarea” de către Kremlin a unor ”hackeri în propriile sale activități de tip malware”, subliniază Trezoreria.

Grecia ar putea introduce un impozit unic pentru a-i atrage pe străinii bogați CITEȘTE ȘI Grecia ar putea introduce un impozit unic pentru a-i atrage pe străinii bogați

Grupul, cu baza la Moscova, este acuzat de faptul că a răspândit două programe de tip malware - ”Bugat” și apoi ”Dridex” - în fișiere atașate ale unor e-mailuri care infectau computerele victimelor cu scopul de a le fura datele de identificare și coordonatele bancare.

Hackerii transferau apoi banii furați în conturi bancare care le aparțineau sau pe care le controlau.

Rețeaua ar fi făcut peste 300 de victime cunoscute - persoane sau organizații - în 43 de țări, țintind state membre NATO, îngtre care și Regatul Unit, care a participat la anchetă, a anunțat un reprezentant al administrației americane.

În Pennsylvania, grupul a țintit bănci, o administrație școlară locală și o societate petrolieră.

CAU promovează vita și porcul din Spania CITEȘTE ȘI CAU promovează vita și porcul din Spania

Maxim Iakubeț și Igor Turașev nu au fost arestați.

Departamentul de Stat american oferă o recompensă în valoare de cinci milioane de dolari în schimbul oricărei informații despre Iakubeț care să conducă la arestarea acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
rusia
sua