FMI înrăutățește estimările privind creșterea zonei euro, din cauza încetinirii din Germania și a stagnării în Italia

FMI înrăutățește estimările privind creșterea zonei euro, din cauza încetinirii din Germania și a stagnării în Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2019

Încetinirea creșterii economiei zonei euro ar urma să fie mai profundă decât s-a estimat anterior, deoarece criza din industrie ar putea avea efecte negative asupra sectorului serviciilor, pe fondul tensiunilor comerciale globale, apreciază Fondul Monetar Internațional (FMI) într-un raport economic regional privind Europa, publicat miercuri, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Conform celor mai recente previziuni ale FMI, PIB-ul zonei euro ar urma să înregistreze un avans de 1,2% anul acesta (față de o expansiune de 1,3% estimată în aprilie), și de 1,4% în 2020 și în 2021 (comparativ cu o creștere de 1,5% pentru ambii ani). În 2018, economia zonei euro a crescut cu 1,9%, scrie Agerpres.

Țara a cărei economie va crește cu 86% în 2020 CITEȘTE ȘI Țara a cărei economie va crește cu 86% în 2020

Încetinirea este cauzată în principal de creșterea anemică a economiei germane - motorul economic al zonei euro - și de stagnarea din Italia, a treia mare economie a zonei euro.

FMI se așteaptă ca Germania să înregistreze un avans al PIB-ului de doar 0,5% anul acesta (față de o expansiune de 0,8% estimată în aprilie).

De asemenea, instituția financiară internațională a înrăutățit și prognoza pentru Franța, a doua mare economie a zonei euro, care va crește cu 1,2% în 2019 (comparativ cu un avans de 1,3% previzionat anterior).

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
fmi
economie