Immofinanz pregătește vânzarea tuturor celor 5 mall-uri din Moscova către Fortgroup, pentru o fuziune cu IMMO care să genereze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața din România

Immofinanz pregătește vânzarea tuturor celor 5 mall-uri din Moscova către Fortgroup, pentru o fuziune cu IMMO care să genereze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața din România
scris 6 oct 2017

Dezvoltatorul austriac Immofinanz, prezent și în România, este foarte aproape să își vândă toate cele cinci mall-uri administrate în Moscova către dezvoltatorul imobiliar rus Fortgroup, tranzacție preconizată să fie încheiată până la sfârșitul acestui an, au declarat pentru Reuters mai multe surse.

Operațiunea este necesară în perpectiva finalizării procesului de fuziune cu IMMO. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Anul trecut, Immofinanz a anunțat că a finalizat achiziția a 26% din acțiunile CA Immo, pachet deținut de miliardarul rus Boris Mints. Acesta este primul pas către o fuziune a celor două companii austriece, care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Înainte de fuziunea planificată, Immofinanz intenționează să își deconcentreze activitatea sau să vândă portofoliul din Rusia, arătând că acesta este caracterizat de o dinamică diferită a pieței și un profil de risc mai ridicat.

NEPI Rockcastle a cumpărat al doilea mall ca mărime din Budapesta, tranzacție de 275 milioane euro CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle a cumpărat al doilea mall ca mărime din Budapesta, tranzacție de 275 milioane euro

Tranzacția este una așteptată pe piața imobiliară, mai ales că ofertele și contraofertele de preluare nu au lipsit în ultimii ani. Dacă tranzacția va fi finalizată, noua companie va deveni cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria. Cele două companii estimează că fuziunea ar putea avea loc în acest an.

Immofinanz este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte piețe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia. Grupul deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 4,1 miliarde de euro (fără activele din Rusia), ce cuprinde peste 240 de proprietăți.

Immofinanz este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol CITEȘTE ȘI Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol

CA Immo și Immofinanz sunt printre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România, cu proiecte atât în zona de retail cât și de birouri. Cumulat, cele două companii dețin circa 15% din spațiile de birouri de pe piața locală, estimată la 2,1 milioane de metri pătrați.

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include în prezent patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, care sunt în prezent complet ocupate și au o suprafață închiriabilă totală de 147.000 metri pătrați.

Nu sunt singurii austrieci activi pe piața locală de real estate. S Immo, parte a grupului Erste, are în portofoliu 34.000 de metri pătrați pentru spații de birouri existente sau în construcție, iar Raiffeisen Property Holding International deține 71.000 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
vivo
krosno