Încrederea în Vladimir Putin se prăbușește sub pragul de 40% pentru prima oară după anexarea Crimeei

Încrederea în Vladimir Putin se prăbușește sub pragul de 40% pentru prima oară după anexarea Crimeei
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2018

Încrederea în președintele rus Vladimir Putin a scăzut sub pragul de 40% - o premieră de la anexarea Crimeei - într-un context de nemulțumire socială față de o nepopulară reformă a pensiilor, potrivit unui sondaj publicat luni, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doar 39% dintre rușii intervievați în septembrie au spus că au încredere în Vladimir Putin - o scădere de nouă puncte procentuale față de iunie, potrivit unui sondaj realizat de centrul independent Levada, scrie News.ro.

Acesta este cel mai slab rezultat înregistrat de Vladimir Putin din februarie 2014, când cota sa de încredere a atins 36%. Însă ea sărit la 51% după anexarea Crimeei, în martie 2014.

Lidl deschide primele sale magazine în Serbia, după 8 ani de tatonare CITEȘTE ȘI Lidl deschide primele sale magazine în Serbia, după 8 ani de tatonare

Săptămâna trecută, președintele rus a promulgat o reformă care prevede creșterea cu cinci ani a vârstei pensionării. Această măsură a provocat o nemulțumire vie în Rusia, a scos mii de persoane la proteste în stradă și a provocat înfrângeri electorale neașteptate partidului aflat la putere în septembrie, în cursul unor alegeri regionale.

Noua lege crește vârsta pensionării la 65 de ani, de la 60 în prezent, în cazul bărbaților, și la 60 de ani, de la 55 în prezent în cazul femeilor.

Aceste praguri de pensionare au fost stabilite în 1932, în epoca sovietică, și nu au fost atinse de-atunci.

În fața unei fronde neobișnuite, Putin a propus, într-un rar discurs televizat către națiune, în august, o relaxare a reformei, ceea ce deputații nu au întârziat să facă, amendând proiectul.

Potrivit anchetei Institutului levada, cota încrederii în ministrul Apărării Serghei Șoigu și în cel al Afacerilor externe Serghei Lavrov au înregistrat de asemenea scăderi, de la 19 la 15 puncte procentuale și, respectiv, de la 14 la zece puncte procentuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
incredere