Industria turismului din Bulgaria, optimistă în legătură cu sezonul de vază. Plajele sunt pline pe litoralul Mării Negre

Industria turismului din Bulgaria, optimistă în legătură cu sezonul de vază. Plajele sunt pline pe litoralul Mării Negre
scris 6 iul 2020

Pe litoralul bulgar al Mării Negre plajele sunt pline în prima săptămână din iulie, iar industria turismului este pentru prima dată optimistă în legătură cu sezonul de vază, în condițiile în care în unele cazuri în hoteluri nu mai sunt locuri, a anunțat postul public bulgar de televiziune BNT, transmite Novinite.

Pe plaja din Sunny Beach, cea mai mare stațiune de la malul Mării Negre, este plin de turiști, fiind deschise aproape 40 de hoteluri, scrie Agerpres.

După ce VW Group a renunțat la fabrica din Turcia, autoritățile turce au declanșat o investigație pentru practici anticoncurențiale împotriva unor companii germane, din care 3 sunt în grupul Volkswagen CITEȘTE ȘI După ce VW Group a renunțat la fabrica din Turcia, autoritățile turce au declanșat o investigație pentru practici anticoncurențiale împotriva unor companii germane, din care 3 sunt în grupul Volkswagen

O mare companie aeriană low-cost a reluat sâmbătă șase zboruri către Burgas, de la aeroporturi din Austria, Slovacia și Polonia.

Parlamentul Bulgariei a aprobat inițiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante și servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a ajuta industria ospitalității să își revină după pandemie.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut al Bulgariei și oferă un loc de muncă pentru mii de persoane.

Guvernul de la Sofia a oferit subvenții pentru zborurile charter și a redus tarifele de concesionare, astfel încât operatorii plajelor să poată oferi șezlonguri mai ieftine și să țină litoralul sigur și dezinfectat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
marea neagra
litoral
turism