VIDEO Grecia a început transformarea aeroportului Hellenikon din Atena într-o uriașă stațiune turistică

VIDEO Grecia a început transformarea aeroportului Hellenikon din Atena într-o uriașă stațiune turistică
scris 3 iul 2020

Grecia a început vineri să pregătească terenul pentru un proiect imobiliar care vizează transformarea unui fost aeroport de lângă Atena în una din cele mai mari stațiuni turistice din Europa, de trei ori mai mare decât Monaco, transmite Reuters.

Fostul aeroport Hellenikon din zona de coastă a capitalei Atena este abandonat de aproape două decenii. După ani de întârzieri din cauza obstacolelor birocratice și a opoziției localnicilor, echipele de demolare au început vineri să doboare primele structuri din sutele de clădiri care trebuie înlăturate de pe suprafața de teren care se întinde pe 600 de hectare, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Guvernul condus de premierul Edouard Philippe a demisionat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul condus de premierul Edouard Philippe a demisionat

Compania Lamda Development, care în anul 2014 a obținut închirierea pe termen lung a terenului, intenționează să construiască aici un complex de case de lux, hoteluri, birouri, un port dedicat iahturilor și un cazinou, la un cost total de opt miliarde de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
hellenikon