ISW: Putin „se pregătește pentru un potențial război convențional pe scară largă împotriva NATO”. Liderul rus a reînființat două districte militare

ISW: Putin „se pregătește pentru un potențial război convențional pe scară largă împotriva NATO”. Liderul rus a reînființat două districte militare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Reînființarea de către Vladimir Putin a două districte militare în Rusia ar putea însemna că acesta „se pregătește pentru un potențial viitor război convențional pe scară largă împotriva NATO pe termen lung”, potrivit analiștilor militari, citați de Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele rus a semnat luni un decret prin care a restabilit oficial districtele militare Moscova și Leningrad din vestul Rusiei, care nu au mai existat din 2010, arată G4Media.ro.

FOTO La Mama a ajuns la 25 ani: Am fost să deschidem un restaurant la Londra, dar e infernal. Comparativ cu marile capitale, suntem la piciorul broaștei CITEȘTE ȘI FOTO La Mama a ajuns la 25 ani: Am fost să deschidem un restaurant la Londra, dar e infernal. Comparativ cu marile capitale, suntem la piciorul broaștei

El a semnat un alt decret care prevede că actualul district militar sudic al Rusiei include acum întreaga regiune ucraineană Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, și nu doar zonele aflate în prezent sub ocupație rusă.

Analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului au declarat că includerea teritoriului ucrainean ocupat și neocupat indică planul „maximalist” al Rusiei de a absorbi toate cele cinci regiuni.

ISW a mai spus că recrearea districtelor Moscova și Leningrad indică obiective pe termen mai lung.

Districtele au fost inițial fuzionate în 2010 pentru a forma un district militar vestic mai larg, care a „întins” Rusia între războiul din Ucraina și „poziționarea împotriva NATO”, a declarat thinktank-ul.

Acum, Putin a oferit un „remediu” la această problemă, a adăugat acesta.

Districtele reînființate „vor permite Rusiei să se poziționeze simultan împotriva NATO și să eficientizeze comanda și controlul” pentru războiul din Ucraina, a spus ISW, ceea ce înseamnă că Moscova ar putea „să se pregătească pentru un potențial viitor război convențional pe scară largă împotriva NATO pe termen lung”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
razboi