Iveco Group se retrage din Rusia

Iveco Group se retrage din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2022

Producătorul italian de camioane și autobuze Iveco Group a decis să se retragă din Rusia, transferând participația deținută la o companie mixtă din această țară partenerului său local, după ce a luat în considerare această măsură timp de luni de zile, ca urmare a invadării Ucrainei de către Moscova, a declarat miercuri directorul general Gerrit Marx, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Iveco deține o participație de 33% la joint venture-ul AMT, pentru asamblarea camioanelor cu un partener local, scrie News.ro

Republica Populară Donețk și-a deschis oficial o ambasadă la Moscova CITEȘTE ȘI Republica Populară Donețk și-a deschis oficial o ambasadă la Moscova

La începutul acestui an, Marx a spus că Iveco a început să evalueze dacă să părăsească compania mixtă și că, între timp, și-a suspendat participarea la activitățile acesteia.

”Decizia a fost luată, ne-am transferat pachetul de acțiuni către (fostul) partener local, suntem plecați”, a spus Marx în cadrul unei prezentări organizată de companie la Torino.

Compania mixtă AMT a fost înființată în 1994 și avea un plan de a produce între 600-700 de camioane în acest an.

”După ani de cooperare, transferul va dura ceva timp”, a spus Marx.

Întrebat despre condițiile financiare ale tranzacției, acesta a răspuns: ”Aici nu este o chestiune de finanțare”.

Iveco a mai spus miercuri că va colabora cu Hyundai Motor HTWO pentru a echipa viitoarele sale autobuze alimentate cu hidrogen din Europa cu sisteme de celule de combustie proiectate de marca de mobilitate cu hidrogen a grupului sud-coreean.

Cele două grupuri au semnat la începutul acestui an un acord preliminar, pentru a explora colaborarea pe tehnologia vehiculelor partajate, aprovizionarea comună și furnizarea reciprocă.

Iveco nu a furnizat condițiile financiare ale colaborării. Șeful diviziei de autobuze a Iveco, Domenico Nucera, a declarat că compania plănuiește să producă peste 3.000 de autobuze cu emisii zero și scăzute în următorii ani, începând din 2023, în uzina sa din orașul Foggia, în sudul Italiei.

”Dacă feedback-ul pieței este pozitiv, scopul nostru este să continuăm cu o rată anuală de 1.000 de unități”, a spus el.

Iveco a alocat investiții în cercetare și dezvoltare de aproximativ 450 de milioane de euro în Italia, pentru acest an.

Grupul a mai spus miercuri că a semnat un memorandum de înțelegere cu compania de mobilitate partajată din SUA Via, pentru o posibilă cooperare viitoare în transportul public și servicii digitale pentru autobuze.

Iveco este controlată de Exor, holdingul familiei Agnelli din Italia, care în 2020 a cumpărat un pachet de 9% din Via Transportation, o companie de mobilitate partajată cu sediul în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
iveco group
rusia