Lavrov: Rusia nu va întrerupe „operațiunea militară” în Ucraina pentru discuții de pace. „S-a luat decizia să nu se facă nici o pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”

Lavrov: Rusia nu va întrerupe „operațiunea militară” în Ucraina pentru discuții de pace. „S-a luat decizia să nu se facă nici o pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2022

Moscova nu își va întrerupe „operațiunea militară” din Ucraina înainte de următoarea rundă de negocieri de pace, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Reuters, citată de The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un interviu acordat televiziunii ruse de stat, Lavrov a declarat că președintele Vladimir Putin a ordonat ca acțiunile militare să fie suspendate în timpul primei runde de discuții între negociatorii ruși și ucraineni, arată g4media.ro

Turcia va înființa o companie aeriană ...doar pentru turiștii ruși CITEȘTE ȘI Turcia va înființa o companie aeriană ...doar pentru turiștii ruși

Poziția Moscovei s-a schimbat de atunci, a spus el. Lavrov a afirmat că nu vede niciun motiv pentru a nu continua discuțiile cu Ucraina, dar a insistat că Moscova nu își va opri operațiunea militară până atunci când părțile se vor reuni din nou.

„După ce ne-am convins că ucrainenii nu au de gând să dea o replică, s-a luat decizia ca, în timpul următoarelor runde de discuții, să nu se facă nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a mai precizat Serghei Lavrov.

Săptămâna trecută, ministrul rus de Externe a acuzat Kievul că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace „inacceptabil”, care se abate de la acordurile pe care părțile le-au încheiat anterior. Kievul a respins comentariile lui Lavrov ca pe o tactică de subminare a Ucrainei sau de distragere a atenției de la acuzațiile de crime de război împotriva trupelor rusești.

De asemenea, în interviul difuzat astăzi, Lavrov a declarat că apelurile făcute șeful diplomației UE, Josep Borrell, pentru ca blocul să continue să înarmeze Kievul au marcat o „întoarcere foarte serioasă” în politica europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi