Patriarhul Kiril, sancționat de Canada drept ”agent al dezinformării și propagandei ruse”

Patriarhul Kiril, sancționat de Canada drept ”agent al dezinformării și propagandei ruse”

Foto news.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2022

Canada l-a sancționat pe patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe ruse, în cadrul unei noi serii de sancțiuni, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, care vizează ”agenții dezinformării și propagandei ruse”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

 Aceste noi măsuri au fost denunțare rapid de către Moscova, arată news.ro.

Rusia va prelua controlul proiectului energetic Sakhalin 1 CITEȘTE ȘI Rusia va prelua controlul proiectului energetic Sakhalin 1

”Numai niște sataniști îl pot sancționa pe patriarh”, a atacat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Patriarhul, liderul spiritual al ortodocșilor ruși din 2009, și-a pus biserica în serviciul preșeidntelui rus Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept un ”miracol” și căruia îi împărtășește ambițiile unei Rusii conservatoare și dominatoare și îi susține ofenisva în Ucraina.

În afara Canadei, Regatul Unit l-a sanțcionat în iunie pe patriarh în vârstă de 75 de ani, după ce Uniunea Europeană (UE) a renunțat să-i înscrie numele pe lista neagră.

Banca Ungariei crește de urgență dobânzile până aproape de 10% în încercarea de a salva forintul CITEȘTE ȘI Banca Ungariei crește de urgență dobânzile până aproape de 10% în încercarea de a salva forintul

”În vederea unei contracarări a campaniei de dezinformare a Kremlinului, Canada impune sancțiuni unui număr de 29 de agenți ai dezinformării și propagandei patronate de stat și  unui număr de 15 entități controlate sau deținute de Guvernul rus și care participă la eforturi de dezinformare”, a anunțat ministrul canadian de Externe Mélanie Joly, în marja uneireuniuni cu omologii săi din cadrul G20 pe Insula Bali, în Indonezia.

Aceste sancțiuni îi vizează  de asemenea pe Sumbatovici Gasparian, șeful Deprtamentului Internțaional al grupului rus de presă RT.

Ottawa a interzis, în ultimele luni, difuzarea canalelor RT în Canada, iar Moscova a închis apoi biroul în Rusia al nstituției publice de presă CBC/Radio-Canada.

Forintul, la un nou minim istoric față de principalele valute CITEȘTE ȘI Forintul, la un nou minim istoric față de principalele valute

”Mașina rusă de propagandă trebuie să dea socoteală pentru minciunile sale. Canada este hotrâtă să lupte împotriva dezinformării peste tot și oricând”, a subliniat Joly.

”Cei care răspândesc înșelătoria” vot fi ”trași la răspundere”, avertizează ea.

Ottawa a sancționat, în total, 1.150 de persoane și entități din Rusia, Belarus și Ucraina.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kiril
canada