Rusia blochează importurile de fructe și legume moldovenești

Rusia blochează importurile de fructe și legume moldovenești
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Producătorii agricoli din Republica Moldova nu vor mai putea exporta fructe și legume în Federația Rusă începând cu 4 decembrie. Decizia a fost publicată de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, „Rosselhoznadzor”, scrie agora.md.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mai exact, Rosselkhoznadzor anunță că revine la restricțiile introduse în 2022 la importul din R. Moldova a produselor aflate sub carantină din Republica Moldova în Rusia.

Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, cumpără aproape jumătate din afacerile din Ungaria ale Auchan CITEȘTE ȘI Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, cumpără aproape jumătate din afacerile din Ungaria ale Auchan

„Motivul interzicerii este detectarea repetată a elementelor de carantină în legume și fructe care pot cauza daune de mai multe miliarde de dolari producției agricole rusești, precum și lipsa de răspunsuri din partea agenției competente din Republica Moldova la notele Rosselhoznadzor privind fiecare dintre încălcări și neasumarea măsurilor eficiente de prevenire a aprovizionării cu produse contaminate”, notează Rosselhoznadzor.

Interdicția este pentru o perioadă nedeterminată și se referă la întreg teritoriul țării.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
moldova