Londra vizează lideri militari și importul de caviar într-un nou val de sancțiuni la adresa Rusiei

Londra vizează lideri militari și importul de caviar într-un nou val de sancțiuni la adresa Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2022

Regatul Unit a sancționat conducători militari ruși "care au sânge ucrainean pe mâini" și a anunțat noi interdicții la import, în special de argint și caviar, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aceste sancțiuni îi vizează pe "cei cu sânge ucrainean pe mâini, inclusiv comandantul unității care a ocupat Bucea și alte persoane și companii care sprijină armata lui Putin", a postat pe Twitter ministrul britanic de externe Liz Truss, scrie Agerpres.

Președintele Lukoil a demisionat CITEȘTE ȘI Președintele Lukoil a demisionat

Douăzeci și șase de persoane sunt vizate de noile sancțiuni, inclusiv locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov supranumit "măcelarul din Bucea" pentru implicarea în masacrul din acest oraș unde, potrivit Londrei, au fost ucise 350 de persoane și care figurează printre crimele de război de care este acuzată Rusia și pe care Moscova le neagă.

Pe lângă alți înalți oficiali militari vizați de înghețarea activelor și interdicția de a intra pe teritoriul britanic se numără și susținători ai mașinii de război rusești, precum șeful căilor ferate Oleg Beloziorov și mai multe companii, inclusiv concernul JSC Kalașnikov, care produce puștile de asalt AK-12 folosite de trupele ruse.

De asemenea, guvernul britanic a extins lista sancțiunilor comerciale, interzicând importul de argint, produse din lemn și chiar caviarul și a majorat taxele vamale cu 35 de puncte procentuale pentru anumite produse provenind din Rusia și Belarus, în special diamante și cauciuc.

Londra afirmă că a sancționat de la începutul războiului peste 1.400 de persoane și companii care au legături cu regimul președintelui Vladimir Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
rusia
caviar