Malta - prima țară europeană care a obținut imunitatea colectivă cu vaccinuri anti-Covid

Malta - prima țară europeană care a obținut imunitatea colectivă cu vaccinuri anti-Covid
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2021

Malta a vaccinat cu cel puțin o doză de ser anti-Covid 70% din totalul populației adulte, devenind prima țară din Uniunea Europeană care a obținut imunitatea colectivă, a anunțat ministrul Sănătății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Insula mediteraneană a înregistrat, în medie, 3 noi cazuri de Covid în fiecare zi din ultima săptămână. Rata rezultatelor pozitive la testele Covid-19 este de 0,2%. Luni au fost raportate două noi contaminări, scrie News.ro.

Dacă doriți să revedeți... reforme neterminate: management profesionist la stat CITEȘTE ȘI Dacă doriți să revedeți... reforme neterminate: management profesionist la stat

Chris Fearne, ministrul Sănătății, a declarat într-o conferință de presă: „Vaccinurile sunt administrate la o rată de 1 la fiecare 5 secunde. 42% din populația adultă a primit ambele doze”.

Toți rezidenții Maltei cu vârste de peste 16 ani pot fi vaccinați, iar Fearne a precizat că minorii cu vârste de peste 12 ani vor fi imunizați de asemenea odată ce autoritățile medicale europene vor da undă verde, potrivit Reuters.

INFOGRAFIC Piața locală de servicii de resurse umane - indicii că își va relua creșterea în acest an CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața locală de servicii de resurse umane - indicii că își va relua creșterea în acest an

El a mai anunțat că, începând cu 1 iulie, va fi eliminată obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber în cazul celor vaccinați, atâta timp când numărul de cazuri rămâne scăzut.

Autoitățile sanitare au anunțat anterior că purtarea măștii nu va mai fi obligatorie pe plaje începând cu 1 iunie.

Luni, au fost modificate câteva măsuri, între care extinderea programului de funcționare a localurilor până la miezul nopții.

viewscnt
Afla mai multe despre
malta
covid-19
imunizare