„McDonald's-ul” din Rusia anunță că a rezolvat problema penuriei de cartofi. „Gustos și atât” își redeschide restaurantele

„McDonald's-ul” din Rusia anunță că a rezolvat problema penuriei de cartofi. „Gustos și atât” își redeschide restaurantele
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2022

După ce s-a confruntat cu o problemă gravă de aprovizionare, dar și cu o penurie de cartofi prăjiți, compania care acum administrează fostele restaurante McDonald's, „Gustos și atât”, anunță că a rezolvat problemele și își deschide restaurantele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oleg Paroev, CEO al companiei „Gustos și atât”, a salutat pozitiv activitatea în primele 100 de zile, dar a ascuns detalii importante despre vânzări, venituri, produse noi și piețe de import, arată Știrile Pro TV.

Grecia dă stimulente cui va reduce consumul de electricitate iarna CITEȘTE ȘI Grecia dă stimulente cui va reduce consumul de electricitate iarna

De la deschidere, pe 12 iunie, restaurantele au vândut peste 1,2 milioane de burgeri, a spus Paroev reporterilor, bucurându-se ocazional de zile de vânzări mai mari decât McDonald's.

McDonald's a părăsit Rusia după o reacție occidentală împotriva campaniei militare a Moscovei din Ucraina, care a inclus un val de sancțiuni economice și a vândut toate restaurantele pe care le deținea unui licențiat local, Alexander Govor, în mai.

Rezultatele lanțului de restaurante au depășit așteptările companiei de la redeschidere, dar provocările au fost, de asemenea, „mult mai complicate” decât se preconizase inițial, a spus Paroev.

Problemele cu proviziile de cartofi au lăsat multe dintre restaurantele lanțului fără cartofi prăjiți în această vară.

„Am suferit două-trei luni”, a spus Paroev. El a mai adăugat că aprovizionarea cu cartofi a fost acum rezolvată, refuzând să spună care țări trimit acum cartofi în Rusia.

Oglindind o tendință mai largă în rândul companiilor ruse care doresc să se ferească de impactul sancțiunilor asupra Ucrainei, „Gustos și atât” intenționează să înlocuiască importurile de ingrediente critice cu produse locale, a spus Paroev.

Din 16 septembrie, „Gustos și atât” servește cola la robinet, oferind acum Dobry Cola, după ce Coca-Cola și-a limitat operațiunile în Rusia.

Cu 820 de locații deschise, în prezent, în Rusia și milioane de ruble cheltuite pentru rebranding, Paroev a mai spus că este în discuții cu fostul francizat rămas pentru a se alătura mărcii Vkusno&tochka.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
rusia
cartofi