Mesageria Telegram, amendată de justiția rusă din cauză că refuză să coopereze cu FSB

Mesageria Telegram, amendată de justiția rusă din cauză că refuză să coopereze cu FSB
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2017

Justiția rusă a condamnat luni mesageria Telegram la plata unei amenzi, pentru că a refuzat să furnizeze serviciilor de securitate (FSB) cheile de criptare a datelor care permit citarea mesajelor utilizatorilor ei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Telegram, o mesagerie foarte populară în Rusia din cauza nivelului ei ridicat de criptare, a fost amendată cu suma de 800.000 de ruble (18.000 de euro), tribunalul apreciind că întreprinderea nu și-a îndeplinit datoria de a ”furniza informații forțelor de ordine”, potrivit agenției de presă Tass.

Telegram, care revendică zece milioane de utilizatori în Rusia, are la dispoziție zece zile să facă apel împotriva acestei hotărâri, scrie News.ro.

Fondatorul mesageriei, Pavel Durov, un tânăr geniu al Internetului rus care a sfidat deja în mai multe rânduri autoritățile ruse, a anunțat la sfârșitul lui septembrie că a primit o solicitare de cooperare din partea FSB, pe care a refuzat-o.

Românii și bulgarii rămân cei mai expuși din UE la riscul de sărăcie și excludere socială. În România, aproape 1 copil din 2 se confruntă cu acest risc CITEȘTE ȘI Românii și bulgarii rămân cei mai expuși din UE la riscul de sărăcie și excludere socială. În România, aproape 1 copil din 2 se confruntă cu acest risc

Potrivit unor documente publicate de Durov pe rețeaua de socializare VK, al cărei cofondator este, FSB a trimis la sediul de la Londra al Telegram o scrisoare prin care cerea împărtășirea ”unor informații în vederea decodării mesajelor electronice trimise, primite, livrate și prelucrate de utilizatori”.

”În prezent nu se pune problema unei eventuale blocări” a Telegram în Rusia, a dat asigurări un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, refuzând să comenteze hotărârea prin care Telegram a fost condamnată la plata unei amenzi.

Mesageria se află cu regularitate în colimatorul mai multor țări, pentru că servește ca mijloc de comunicare unor grupări teroriste, dar din cauza refuzului ei de principiu de a comunica autorităților datele utilizatorilor săi.

Impact Developer & Contractor, controlat de Gheorghe Iaciu, a cumpărat un teren în zona mall-ului Promenada, pentru construcția unui nou ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor, controlat de Gheorghe Iaciu, a cumpărat un teren în zona mall-ului Promenada, pentru construcția unui nou ansamblu rezidențial

În urma atacului terorist de la 3 aprilie, soldat cu 16 morți, la metroul de la Sankt Ptersburg, FSB a afirmat că autorul atentatului și complicii săi au folosit Telegram ”pentru a-și disimula planurile criminale”.

Kremlinul și-a consolidat în ultimii ani controlul asupra Internetului rus, foarte utilizat de opoziție, justificând, între altele, această înăsprire prin lupta împotriva terorismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
fsb