Michelin și-a vândut operațiunile din Rusia

Michelin și-a vândut operațiunile din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2023

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunțat vânzarea activităților sale din Rusia, formate din Russia Tyre Manufacturing Company și Camso CIS, către distribuitorul local de anvelope Power International Tires, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul francez, prezent și pe piața din România, nu a dezvăluit detalii legate de valoarea tranzacției, dar a precizat că acordul, aprobat de autoritățile ruse, va permite păstrarea a 250 de locuri de muncă, în principal la fabrică Michelin de la Davydovo, scrie Agerpres.

Curtea de Apel București suspendă pedeapsa aplicată acum 7 ani lui Puiu Popoviciu. Decizia nu e definitivă CITEȘTE ȘI Curtea de Apel București suspendă pedeapsa aplicată acum 7 ani lui Puiu Popoviciu. Decizia nu e definitivă

Uzina pe care Michelin a inaugurat-o în 2004 la Davydovo, în apropiere de Moscova, are în prezent 750 de angajați și produce până la două milioane de anvelope pe an, în principal pentru piața rusească, dar și pentru unele țări din nordul Europei. Anul trecut, vânzările din Rusia au reprezentat 2% din vânzările Michelin și 1% din producția globală de anvelope pentru autoturisme.

Michelin a precizat că a fost imposibil ca fiecare angajat al său să fie transferat la Power International Tires și, prin urmare, celor care doresc să părăsească compania li se va permite să o facă "în condiții bune".

Compania franceză era prezentă în Rusia din 1997 și a devenit prima companie internațională de anvelope care și-a deschis propria fabrică de producție în această țară în 2004. Anul trecut a anunțat că își suspendă activitatea industrială în Rusia și exporturile în această țară, ca urmare a invaziei Moscovei în Ucraina.

Industria de anvelope a fost lovită puternic de sancțiunile occidentale impuse Rusiei, care i-au oprit aprovizionarea cu materii prime critice și au dus la închiderea uzinelor care aprovizionau clienți din afara Rusiei. În luna aprilie a acestui an, Michelin a anunțat că încetarea activităților sale în Rusia a dus la o scădere cu 25% a volumelor de vânzări în primul trimestru.

Grupul Michelin, care numără 123.000 de salariați la nivel mondial, și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproximativ 4.000 de angajați, trei uzine - două la Zalău și una la Florești - și o rețea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operațiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia, Macedonia, Muntenegru și Serbia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
michelin
rusia
anvelope