Dmitri Medvedev afirmă că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani

Dmitri Medvedev afirmă că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani
scris 26 mai 2023

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev, văzut ca unul dintre cei mai fideli aliați ai lui Vladimir Putin, a declarat că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani, cu perioade lungi de lupte întrerupte de armistiții, a relatat joi agenția rusă de presă RIA, citată de Reuters.

"Acest conflict va dura foarte mult timp, cel mai probabil zeci de ani", a declarat Medvedev, citat de RIA. "Atât timp cât există o astfel de putere (la Kiev - n.r.), vor fi, să zicem, trei ani de armistițiu, doi ani de conflict și totul se va repeta", a continuat el, reiterând afirmația Moscovei că Ucraina este un stat nazist, scrie News.ro.

Raiffeisen Bank International încearcă scindarea afacerii sale din Rusia CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank International încearcă scindarea afacerii sale din Rusia

Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al puternicului Consiliu de Securitate al lui Putin, a făcut aceste declarații în timpul unei vizite în Vietnam.

De la începutul războiului din Ucraina, Medvedev face adesea comentarii radicale, iar luna trecută a descris autoritățile ucrainene ca fiind o infecție.

În ianuarie, Medvedev a spus că, dacă Rusia ar fi învinsă, ar putea declanșa un război nuclear, reamintește Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
dmitri medvedev
razboi