Milionarul slovac Marian Kocner, achitat în asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Milionarul slovac Marian Kocner, achitat în asasinarea jurnalistului Jan Kuciak
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2020

Extrem de bogatul om de afaceri Marian Kocner, acuzat de comandarea asasinării lui Jan Kuciak, un jurnalist de investigație, în februarie 2018, care a tulburat Slovacia, a fost achitat, joi, de această crimă de către Tribunalul din Pezinok (vest), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Crima a fost comisă, dar nu s-a dovedit că Marian Kocner și Alena Zsuzsova au ordonat acest asasinat”, a declarat judecătoarea Ruzena Sabova, președinta completului, scrie News.ro.

Polonia va introduce o taxă pe băuturile care conțin zahăr și pe micile sticle de băuturi alcoolice CITEȘTE ȘI Polonia va introduce o taxă pe băuturile care conțin zahăr și pe micile sticle de băuturi alcoolice

”Tribunalul îl achită, așadar, pe acuzat”, a declarat ea, adăugând că Kocner a fost condamnat la plata unei amenzi în valoare de 5.000 de euro cu privire la deținere neautorizată de arme, după ce la domiciliul său au fost găsite 60 de gloanțe.

Jan Kuciak și logodnica sa Martina Kusnirova, amândoi în vârstă de 27 de ani, au fost uciși prin împușcare la domiciliul lor, într-o execuție de tip mafiot, după ce Kuciak a scris mai multe articole despre corupția unor persoane înalt-puse și relațiile lui Marian Kocner cu lideripolitici din țară.

Potrivit parchetului, omul de afaceri a ordonat asasinarea lui Kuciak, pentru a se răzbuna din cauza articolelor care-i detaliază diversele infracțiuni în domeniul imobiliar.

În ultima sa pledoarie, în iulie, Kocner a respins acuzațiile.

Dubla crimă a aruncat această țară cu 5,4 milioane de locuitori în criză și a declanțat cele mai mari manifestații de stradă de la căderea comunismului.

Premierul de la acea vreme, Robert Fico, a fost nevoit să demisioneze, în martie 2018, și a fost înlocuit de adjunctul său din cadrul Partidului Smer-SD (stânga, polulist) Peter Pellegrini.

Dintre cei cinci suspecți inculpați în acest dosar, doi și-au mărturisit vina și au fost condamnați.

Zoltan Andrusko, un intermediar în asasinat, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în decembrie 2019, după ce a încheiat o înțelegere cu parchetul.

Fostul militar Miroslav Marcek, asasinul plătit, a fost condamnat în aprilie la 23 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de uciderea cuplului prin împșcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
marian kocner
jan kuciak