Ministrul italian al Economiei: UE ar trebui să sancționeze Slovacia dacă a ademenit companiile cu ajutoare de stat

Ministrul italian al Economiei: UE ar trebui să sancționeze Slovacia dacă a ademenit companiile cu ajutoare de stat
scris 21 feb 2018

Comisia Europeană (CE) ar trebui să sancționeze Slovacia dacă utilizează ajutoarele de stat pentru a ademeni companiile să renunțe la investițiile din alte state membre ale UE, a afirmat miercuri ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan, transmite Reuters.

Embraco, o firmă braziliană controlată de producătorul american de electrocasnice Whirlpool, a anunțat că concedia 497 de angajați după ce va închide o fabrică din nordul Italiei (unde sunt asamblate compresoare pentru frigidere) și o va reloca în Slovacia, scrie Agerpres

Trezoreria SUA a vândut într-o singură zi titluri în valoare de 179 miliarde de dolari, cu randamente nemaiîntâlnite din 2008 CITEȘTE ȘI Trezoreria SUA a vândut într-o singură zi titluri în valoare de 179 miliarde de dolari, cu randamente nemaiîntâlnite din 2008

Marți, ministrul italian al Dezvoltării Economice, Carlo Calenda, s-a deplasat la Bruxelles pentru a se întâlni cu comisarul european pentru concurență, Marghrete Westager, și "a verifica dacă facilitățile destinate atragerii de investiții străine în Slovacia respectă normele europene care interzic acordarea de ajutoare de stat". De asemenea, oficialul italian s-a declarat iritat de comportamentul reprezentanților firmei Embraco, care gestionează uzina de la Riva di Chieri, afirmând că nu mai vrea să discute cu ei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
embraco
slovacia
italia