Ministrul ucrainean al Energiei: Urmează zile dificile după atacurile rusești de sâmbătă

Ministrul ucrainean al Energiei: Urmează zile dificile după atacurile rusești de sâmbătă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2023

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a declarat că zilele următoare vor fi ”dificile” pe frontul energetic, după ce un atac masiv cu rachete al Rusiei a lovit sâmbătă infrastructura critică din mai multe regiuni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Din cauza bombardamentelor din majoritatea regiunilor, sunt introduse întreruperi de urgență (de curent). Zilele următoare vor fi dificile", a transmis acesta.

Galușcenko a declarat că infrastructura energetică din șase regiuni ucrainene a fost deteriorată în urma atacurilor, informează News.ro.

Bulgaria negociază cu România pentru livrări de gaze CITEȘTE ȘI Bulgaria negociază cu România pentru livrări de gaze

DTEK, cea mai mare companie privată de energie din Ucraina, a declarat că două dintre centralele sale termice au fost lovite de atacurile de sâmbătă.

O stație a încetat să mai producă electricitate.

Oficialii guvernamentali au declarat anterior că aproximativ 40% din sistemul energetic al Ucrainei a fost deteriorat în urma atacurilor cu rachete și drone din ultimele trei luni asupra infrastructurii energetice a țării.

Kirilo Timoșenko, șef adjunct al biroului președintelui, a declarat că peste 300.000 de generatoare au fost livrate Ucrainei în decembrie, în timp ce țara se luptă pentru a supraviețui lunilor reci de iarnă, în pofida deteriorarii infrastructurii electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
bombardamente
rachete
infrastructura