Moldova "se românizează" și riscă să devină o nouă victimă a politicii occidentale, spune secretarul Consiliului rus de Securitate

Moldova "se românizează" și riscă să devină o nouă victimă a politicii occidentale, spune secretarul Consiliului rus de Securitate

Nikolai Patrușev

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2023

Republica Moldova a stabilit o direcție de renunțare la suveranitatea sa și riscă să devină o altă victimă a politicii coloniale occidentale, a avertizat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în cadrul unei întâlniri la Moscova cu colegii săi din Comunitatea Statelor Independente (CSI), relatează TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Conducerea Republicii Moldova, sub presiunea Occidentului și contrar voinței poporului său, a luat calea aderării la UE, a românizării, abandonând suveranitatea și identitatea națională. De fapt, Moldova riscă să devină încă o victimă a politicii coloniale occidentale, care se desfășoară în mod vădit, cu nerușinare și cinism, ignorând normele dreptului internațional și legile țării, inclusiv Constituția", a declarat apropiatul lui Vladimir Putin, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Anca Morariu, fondator Forever Lash: Vrem să ne extindem la nivel internațional. Vrem să implementăm rețele de automate de gene false CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Anca Morariu, fondator Forever Lash: Vrem să ne extindem la nivel internațional. Vrem să implementăm rețele de automate de gene false

La reuniunea cu omologii săi din fostele republici sovietice, Patrușev, care a fost director al FSB, a avut un discurs dur la adresa Occidentului și în special a Statelor Unite, pe care le acuză de tulburarea ordinii mondiale și de creșterea riscului de folosire a armelor nucleare.

Occidentul, în frunte cu Washingtonul, încearcă în mod intenționat să destabilizeze situația în țări vulnerabile prin provocarea și susținerea situațiilor de criză din aceste țări, a arătat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei. "SUA și aliații săi distrug în mod sistematic sistemul de drept internațional care a fost stabilit după cel de-al Doilea Război Mondial, impunând lumii așa-numita ordine bazată pe reguli - reguli stabilite doar de ei, exclusiv în propriul lor interes", a acuzat el.

Fostul director FSB a spus că, pentru a-și justifica propriile acțiuni, Washingtonul, Londra și Bruxelles-ul demonstrează în mod deschis standarde duble în evaluarea evenimentelor curente și a conformității anumitor acțiuni cu dreptul internațional. "Pot fi citate multe exemple. Încurajând crimele regimului de la Kiev, închizând ochii la încălcările grave ale legilor și drepturilor omului în Moldova, ei condamnă Rusia și Belarus, cer anchete asupra evenimentelor din Kazahstan și Uzbekistan, introduc în mod arbitrar măsuri restrictive unilaterale", a punctat Patrușev.

Potrivit apropiatului lui Putin, confruntarea valorilor și ideologiilor a intrat acum într-o fază acută. "Încercările continue ale Occidentului colectiv de a distruge diversitatea civilizațională, de a introduce pretutindeni atitudini ideologice neoliberale și un individualism agresiv sub masca valorilor democratice universale provoacă o respingere tot mai mare, în special în acele țări în care bazele sociale și spirituale și morale tradiționale sunt puternice", a subliniat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldova
rusia
romania