Moscova a întocmit o listă neagră cu ucraineni de eliminat în cazul unei invazii, acuză SUA la ONU

Moscova a întocmit o listă neagră cu ucraineni de eliminat în cazul unei invazii, acuză SUA la ONU

Bathsheba Nell Crocker

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2022

Statele Unite au avertizat ONU cu privire la existența unei liste negre, întocmită de Rusia, acuză ele, cu ucraineni de eliminat în cazul unei invazii, se arată într-o scrisoare pe care AFP scrie că a putut-o consulta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statele Unite dispun de ”informații credibile care arată că forțele ruse întocmesc liste cu ucraineni de ucis sau de trimis în lagăre, în cazul unei ocupații militare” a Ucrainei, acuză Statele Unite în această scrisoare trimisă Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

\ CITEȘTE ȘI "Guru" al Wall Street-ului: Dau constant refresh la știri despre Ucraina și Rusia. Economia globală nu e pregătită pentru stagflația ce ar urma unui conflict militar masiv

Washingtonul citează ”informații credibile” cu privire la o folosire a forței în vederea ”dispersării unor manifestații pașnice” sau a oricărei forme de opoziție a societății civile ucrainene în această scrisoare semnată de de către Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, la Geneva, Bathsheba Nell Crocker, scrie News.ro.

Diplomația americană a avertizează că o invazie rusă a Ucrainei ar putea antrena abuzuri, de exemplu răpiri sau acte de tortură, și ar putea ținti disidenți politici.

Kremlinul a denunțat, la mijlocul lui februarie, o ”isterie” americană privind Ucraina.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a reiterat duminică faptul că Rusia este ”pe punctul de a invada” Ucraina.

Moscova dezminte aceste acuzații, în pofida faptului că a mobilizat 150.000 de oameni la frontiera Ucrainei.

UPDATE Rusia a calificat drept "farsă" afirmațiile SUA care au anunțat că dispun de "informații credibile" conform cărora forțele ruse au întocmit o listă cu ucraineni care să fie uciși sau trimiși în lagăre de detenție în caz de atac, invazie și ocupare a Ucrainei de către Moscova, transmite EFE.

"Este o farsă absolută. Este o minciună. Știu că este o invenție completă. Această listă nu există. Este fals", a insistat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în briefingul său de presă zilnic.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
sua
ucraina