Moscova acuză Londra că ”deformează” concluziile anchetei OIAC în cazul Skripal pentru a le folosi contra Rusiei

Moscova acuză Londra că ”deformează” concluziile anchetei OIAC în cazul Skripal pentru a le folosi contra Rusiei
scris 13 apr 2018

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a acuzat vineri Londra că ”deformează” concluziile anchetei Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în cazul Skripal și că se servește de acest lucru pentru a acuza Rusia, relatează AFP.

”Politicieni ca Boris Johnson încearcă încă o dată să deformeze realitatea, afirmând că concluziile OIAC înseamnă validarea tuturor tezelor Marii Britanii fără excepție”, a declarat Lavrov într-o conferință de presă.

”Este vorba despre un nou exces al acestui politician, ne-am obișnuit deja”, a continuat el, potrivit News.ro.

”OIAC nu a făcut decât să confirme compoziția substanței chimice” folosite împotriva lui Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, și nu originea ei, a subliniat șeful diplomației ruse.

Credit Europe Bank își extinde rețeaua de sucursale în București și deschide o unitate în Sun Plaza CITEȘTE ȘI Credit Europe Bank își extinde rețeaua de sucursale în București și deschide o unitate în Sun Plaza

OIAC a anunat joi că analize de laborator ”confirmă descoperirile Regatului Unit cu privire la identitatea agentului chimic toxic utilizat la Salisbury” în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skropal și a fiicei sale.

Substanța chimică este de o ”puritate mare”, a precizat organizația, dar fără să stabilească responsabilitatea în acest caz, în care Londra acuză Moscova, care-și clamează nevinovăția.

Pe baza acestor concluzii, ministrul britanic de Externe Boris Johnson a declarat joi că nu poate să existe ”vreun dubiu cu privire la ceea ce s-a folosit și nu există o explicație alternativă cu privire la responsabilitatea” acestui atac, pe 4 martie, în Anglia.

”Numai Rusia are mijloacele, mobilul și experiența în domeniu”, a dat el asigurări.

Rusia a anunțat, la rândul ei că ”nu va crede” nicio concluzie în cazul Skripal atât timp cât ”experții săi nu vor obține acces la eșantioanele analizelor menționate în expertiza OIAC” .

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
serghei lavrov
oiac