Nike va ieși complet de pe piața din Rusia

Nike va ieși complet de pe piața din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Producătorul american de echipamente sportive Nike a anunțat că a decis să iasă complet de pe piața din Rusia, la trei luni după ce și-a suspendat operațiunile în această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul lunii martie, Nike a informat că își va suspenda, temporar, operațiunile la toate magazinele pe care le deține în Rusia, ca răspuns la invadarea Ucrainei, adăugând că acele magazine care sunt în continuare deschise sunt operate de parteneri independenți, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ DNA cere avizarea urmăririi penale a ministrului Agriculturii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DNA cere avizarea urmăririi penale a ministrului Agriculturii

Joi, producătorul american de echipamente sportive Nike s-a alăturat altor mari mărci occidentale, precum McDonald's și Google, după ce a confirmat că va ieși complet de pe piața din Rusia.

"Nike a luat decizia de a ieși de pe piața din Rusia. Prioritatea noastră este să ne sprijinim complet angajații în tip ce ne reducem, în mod responsabil, operațiunile pe parcursul următoarelor luni", a informat grupul american, într-un comunicat de presă.

În presa din Rusia au apărut încă din luna mai informații că Nike nu a reînnoit acordurile cu cel mai mare francizor al său din Rusia, Inventive Retail Group (IRG), care operează 37 de magazine marca Nike prin intermediul subsidiarei sale Up And Run. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nike
rusia