Noi proteste în Minsk - Zeci de persoane, reținute de poliție

Noi proteste în Minsk - Zeci de persoane, reținute de poliție
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2020

Mii de oameni au protestat din nou în Minsk, duminică, cerând demisia președintelui Aleksandr Lukașenko (foto), iar poliția a reținut zeci de persoane în capitală, au anunțat grupurile activiste pentru drepturile omului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Protestele au izbucnit în luna august, după alegerile prezidențiale în urma cărora Lukașenko a obținut aproximativ 80% dintre voturi. Opoziția și susținătorii acesteia susțin că scrutinul a fost fraudat, iar președintele, de 26 de ani în funcție, refuză să demisioneze, scrie News.ro.

Poliția a intervenit duminică în forță, lansând grenade de substanțe paralizante pentru a dispersa mulțimea, au raportat mai multe entități media.

Grupul Vesna-96 a spus că 70 de oameni au fost reținuți.

Organizatorii protestului de duminică le-au cerut săptămâna aceasta oamenilor să se aduce în zeci de locuri diferite din oraș înainte de a forma un grup mare, pentru a face astfel dificil poliției să controleze mulțimea.

Manifestațiile au fost reinflamate de moartea unui protestatar în vârstă de 31 de ani, luna aceasta, după ce, potrivit protestatarilor, el a fost bătut grav de forțele de ordine.

Ministerul de Interne a negat responsabilitatea pentru moartea lui, spunând că a survenit după ce mai mulți civili s-au îmbrâncit.

Liderul opoziției, Svetlana Tihanovskaia, aflat în exil în Lituania, a salutat protestul de duminică. Lukașenko este declarat „persona non grata” în țările baltice, iar Uniunea Europeană refuză să îl recunoscă președinte al Belarusului, la fel și Washingtonul.

viewscnt
Afla mai multe despre
proteste
minsk
belarus