Noile autorități proruse din Herson impun rubla rusă ca monedă oficială

Noile autorități proruse din Herson impun rubla rusă ca monedă oficială
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Noile autorități proruse din regiunea ucraineană Herson - cucerită de Rusia - au transformat moneda rusă, rubla, în deviza oficială, în paralel cu grivna ucraineană, cu scopul de a rusifica complet această regiune prorusă relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Regiunea devine o zonă cu rubla ca deviză. Rubla va circula cu același titlu ca grivna. Societățile și antreprenorii pot afișa prețurile în ambele monede”, anunță Administrația  Civilă și Militară prorusă a acestei regiuni situate în sudul Ucrainei, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari

”Cursul este de două ruble o grivnă”, anunță aceasta într-un comunicat postat pe Telegram.

Administrația anunță că prima agenție a unei bănci rusești se va deschide ”foarte curând” la Herson, capitala regiunii, și că ”toți antreprenorii care doresc” își vor putea deschide un cont la aceasta.

Un oficial local anunța la sfârșitul lui aprilie că rubla și grivna ar putea circula, într-o perioadă de tranziție, înaintea unei treceri complete la rubla rusă.

Această posibilitate nu a fost evocată luni de către administrația regională prorusă.

Oficiali locali și ruși au anunțat că întreaga regiune ar putea fi anexată de către Rusia.

Orașul Herson, situat în apropierea Peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Moscova în 2014, a fost primul oraș important cucerit, la 3 martie, de către Rusia, după lansarea ofensivei ruse în Ucraina la 24 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
herson
rubla
moneda