Numărul de cereri de azil depuse de migranți în Austria este în scădere accelerată

Numărul de cereri de azil depuse de migranți în Austria este în scădere accelerată
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2023

2.537 de cereri de azil au fost depuse în noiembrie 2023, cu aproape 80% mai puține decât în noiembrie 2022, transmite publicația austriacă Kurier. În noiembrie 2022, potrivit statisticilor Ministerului de Interne (BMI), 11.970 de persoane au depus cereri de azil în Austria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit informațiilor Ministerului de Interne, între ianuarie și noiembrie 2023 au fost depuse 56.178 de cereri de azil – ceea ce corespunde unei scăderi de aproximativ 47% față de anul precedent. În ceea ce privește țările de origine, cele mai multe cereri au fost depuse de cetățeni sirieni, urmați de persoane din Afganistan și Turcia, scrie G4Media.ro.

OVES Enterprise se extinde în Norvegia CITEȘTE ȘI OVES Enterprise se extinde în Norvegia

Într-un comunicat de presă, ministerul a citat controalele sporite la frontieră, lupta împotriva traficanților de persoane și procedurile de azil mai rapide drept motive pentru scăderea numărului de cereri.

Potrivit BMI, în ultimele unsprezece luni ale acestui an, în procedurile rapide și urgente au fost luate 7.972 de decizii negative. În plus, până la sfârșitul lunii noiembrie, 28.733 de persoane s-au sustras procedurii și au părăsit din nou Austria. Până în prezent, în 2023 au fost efectuate în total 11.551 de expulzări, dintre care 6.088 au fost plecări ordonate și 4.463 de persoane au fost expulzate cu forța.


Reamintim că Austria a folosit tema migrației pentru a respinge intrarea României și Bulgariei în Schengen. Cele două țări au respins acuzațiile că nu și-ar păzi bine granițele.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
azil