Numărul nașterilor a scăzut dramatic în Ungaria

Numărul nașterilor a scăzut dramatic în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2022

În Ungaria continuă scăderea drastică a natalității, anunță publicația locală HVG, care transmite că în septembrie și octombrie s-au născut cu aproape o mie de copii mai puțini decât în aceeași perioadă a anului trecut. Între timp, vestea bună pentru demografie este că numărul de decese a revenit la nivelul din toamna de dinaintea epidemiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În comparație cu anul trecut, în luna octombrie a acestui an, în Ungaria s-au născut cu 12%, adică cu 978 de copii mai puțini, în total 7.361, a anunțat Oficiul Central de Statistică. În opt din primele zece luni ale anului, numărul nașterilor a fost mai mic decât în anul precedent, iar datele pentru lunile ianuarie-martie și septembrie-octombrie arată un declin foarte grav, de o amploare fără precedent.

FOTO Tranzacție: ASE cumpără Casa Sabba Ștefănescu cu aproape 7 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: ASE cumpără Casa Sabba Ștefănescu cu aproape 7 milioane euro

În total, în ultimele 12 luni s-au născut 88.834 de copii, cu 3.585 mai puțini decât cu un an înainte, scrie G4Media.ro.

Rata totală de fertilitate, un indicator al numărului de copii pe care o femeie îi va avea în medie în timpul vieții sale, a scăzut de la 1,58 la 1,53.

Există și vești bune în datele demografice recente: numărul deceselor a scăzut, de asemenea, foarte mult. În octombrie, au murit cu 1.032 de maghiari mai puțini decât cu un an mai devreme, un total de 10.808.

În total, 144.169 de persoane au murit în ultimele 12 luni, cu 12.970 mai puține decât în anul precedent. Perioada noiembrie 2020 – octombrie 2021, care stă la baza comparației, a inclus și al doilea, al treilea și al patrulea val al epidemiei.

Reamintim că mai toate țările din estul Europei se confruntă în ultimul deceniu cu scăderi demografice fără precedent. Este și cazul României, al Croației ori Bulgariei, cele mai afectate atât de scăderea natalității, cât și de migrația rapidă spre Occident.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
nasteri