Ambasadorul român la Kiev: România se va implica în reconstrucția Ucrainei

Ambasadorul român la Kiev: România se va implica în reconstrucția Ucrainei
scris 27 nov 2022

România se va implica în procesul de reconstrucție a Ucrainei prin proiecte dirijate de Comisia Europeană, ca parte comună a efortului Uniunii Europene, dar și prin proiecte care s-ar putea derula "sub steag românesc", a declarat pentru Agerpres ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula.

Șeful ambasadei române de la Kiev susține că România lucrează, în momentul de față, împreună cu Comisia Europeană, Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, la mecanismul de finanțare a reconstrucției a Ucrainei.

Se scumpesc țigările, în special în Europa de Est. Bruxelles-ul va propune creșterea taxelor CITEȘTE ȘI Se scumpesc țigările, în special în Europa de Est. Bruxelles-ul va propune creșterea taxelor

"Foarte multe resurse ale României vor fi dirijate cu ajutorul Comisiei Europene ca parte comună a efortului Uniunii Europene, dar ne dorim să avem și câteva proiecte de reconstrucție unde să punem steagul românesc și de proiecte de reconstrucție naționale. Suntem în etapa în care evaluăm potențiale zone unde am putea să implementăm astfel de proiecte și să alegem domeniul în care să ne specializăm, ce anume să ne asumăm. Noi avem o oarecare experiență cu reconstrucția și modernizarea de grădinițe în Republica Moldova. Să zicem că ăsta ar putea să fie un domeniu unde am punea să ne asumăm niște proiecte sub steag românesc, dar încă trebuie să ne facem propriile evaluări, să discutăm cu instituțiile românești care vor fi implicate în acest proiect, precum și cu autoritățile centrale și locale ucrainene. Este un exercițiu foarte complex. Până când ne vom asuma un proiect național, vom continua să contribuim prin mecanisme multilaterale în ajutoarea Ucrainei", a afirmat Alexandru Victor Micula.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania sprijin ucraina
romania reconstructie ucraina
romania ajutor ucraina