Oligarhii ruși vor fi vizați cu sancțiuni în noul pachet de ajutoare pentru Ucraina

Oligarhii ruși vor fi vizați cu sancțiuni în noul pachet de ajutoare pentru Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2022

Liderul democrat al Senatului SUA, Chuck Schumer, a declarat că va adăuga prevederi la un pachet de ajutor pentru Ucraina de 33 de miliarde de dolari, pentru a permite Statelor Unite să confiște bunurile oligarhilor ruși și să trimită banii obținuți din vânzarea acestora direct în Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ucraina are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi și, în același timp, avem nevoie de toate activele pe care le putem pune împreună pentru a oferi Ucrainei ajutorul de care are nevoie”, a spus Schumer la o conferință de presă la New York, scrie News.ro

Răspuns la șantajul Gazprom: Bulgaria preferă importurile din Grecia celor din România. Interes ZERO pentru rezervarea capacităților scoase la licitație de Transgaz CITEȘTE ȘI Răspuns la șantajul Gazprom: Bulgaria preferă importurile din Grecia celor din România. Interes ZERO pentru rezervarea capacităților scoase la licitație de Transgaz

Președintele Joe Biden a cerut joi Congresului să aprobe o asistență de 33 de miliarde de dolari pentru Kiev, ceea ce ar marca o escaladare dramatică a finanțării SUA pentru Ucraina la mai bine de două luni după ce a fost invadată de Rusia.

Schumer a spus că administrația Biden le-a cerut parlamentarilor să introducă prevederi în proiectul de lege pentru ajutor pentru a-l ajuta să sechestreze activele, să le lichideze și să trimită Ucrainei banii.

Camera Reprezentanților SUA și-a semnalat sprijinul pentru a acordare mai multă putere administrației de a viza oligarhii care profită de pe urma asocierii lor cu președintele rus Vladimir Putin, când a aprobat miercuri o legislație neobligatorie.

Finanțarea de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care parlamentarii au spus că vor să o aprobe rapid, va fi folosită pentru a oferi arme, muniție și alte asistențe militare, precum și ajutor economic și umanitar direct Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sanctiuni