Orbis, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, cu operațiuni și în România, vinde hotelul Sofitel Budapest, pentru 75 milioane euro

Orbis, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, cu operațiuni și în România, vinde hotelul Sofitel Budapest, pentru 75 milioane euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 nov 2017

Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, a semnat acordul de vânzare a Sofitel Budapest Chain Bridge cu Starwood Capital Group  pentru 75 milioane euro și a stabilit termenii pentru management.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hotelul de lux din Budapesta, care va fi supus unui plan de extindere și renovare, va continua să funcționeze sub brandul "Sofitel", marcă a Orbis, în cadrul unui acord de management pe termen lung, încheiat pentru o perioadă inițială de 30 de ani.

Compania britanică Prospex anunță că a găsit gaze la concesiunea Suceava, unde a investit în vară. Britanicii lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă CITEȘTE ȘI Compania britanică Prospex anunță că a găsit gaze la concesiunea Suceava, unde a investit în vară. Britanicii lucrează cu o companie controlată de unul dintre fiii unui miliardar de origine uzbecă

Sofitel Budapest este un hotel de referință, situat chiar în inima orașului Budapesta, având aproape 360 de camere cu vedere către Podul cu Lanțuri (Podul Széchenyi), monumente istorice și Dunăre.

"Suntem foarte bucuroși să încheiem această tranzacție cu Starwood Capital, o companie lider mondial pe piața de investiții private. Acest proiect deschide un parteneriat pentru o potențialăcooperare în viitor. În conformitate cu strategia de portofoliu a Orbis Hotel Group, scopul tranzacției de vânzare și management al Sofitel Budapest Chain Bridge este acela de a obține finanțare pentru a continua dezvoltarea în regiune și a maximiza rentabilitatea capitalului investit, consolidând creșterea noastră durabilă", a declarat Gilles Clavie, Președinte și CEO al Orbiș Hotel Group.

Grupul hotelier Orbis este cel mai mare lanț de hoteluri din Polonia și Europa Centrală. Orbis deține peste 120 hoteluri și este singurul licentiator pentru toate brandurile Accor în 16 țări: Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Grupul are în total 20.000 camere. Hotelurile opereazăsub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles și ibis budget. 

viewscnt
Afla mai multe despre
starwood capital group
orbis
sofitel budapest chain bridge
starwood capital group