Papa Francisc își exprimă susținerea față de migranți în Bulgaria

Papa Francisc își exprimă susținerea față de migranți în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2019

Papa Francisc a declarat luni, aflându-se în vizită în Bulgaria, că suferința migranților și a refugiaților este „crucea pe care trebuie să o poarte umanitatea”, notează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coaliția de centru dreapta aflată la guvernare în Bulgaria, care include trei partide naționaliste anti-imigrație, dorește ca Uniunea Europeană să își închidă granițele externe pentru migranți și să înființeze centre pentru refugiați în afara blocului european, scrie News.ro.

Guvernul bulgar a construit un gard la granița cu Turcia și a intensificat controalele la granița cu Turcia pentru a preveni un nou flux de migranți ca cel din 2015.

VIDEO Incendiu la centrul comercial Doraly din Afumați. Populația din zonă este sfătuită să se îndepărteze de locul evenimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu la centrul comercial Doraly din Afumați. Populația din zonă este sfătuită să se îndepărteze de locul evenimentului

Papa Francisc și-a început a doua zi a călătoriei în Bulgaria la un centru pentru refugiați din Sofia, întâlnindu-se cu aproximativ 50 de persoane și copiii lor, care sunt ajutați de o organizație catolică de caritate.

„Astăzi, lumea migranților și a refugiaților este ca o cruce, crucea umanității, o cruce pe care mulți oameni o duc”, a afirmat el după ce a ascultat poveștile migranților.

Centrul, care are sediul într-o fostă școală, ajută în mare parte migranții din Siria, Afganistan și Irak.

Un organizator de la centru a transmis Papei că oameni de toate credințele, între care și mulți musulmani, s-au oferit să îi ajute pe migranți, un semn al dialogului între religii.

Francisc a zburat apoi în Rakovski, în sudul Bulgariei, un oraș predominant catolic într-o țară ortodoxă, pentru a ține o slujbă.

La scurt timp după ce a ajuns duminică în Bulgaria, Papa Francisc a făcut apel la guvernul bulgar: „Nu vă închideți ochii, inimile sau mâinile în fața celor care vă bat la ușă”.

Bulgaria, cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, a adoptat o atitudine anti-imigrație, în ciuda populației din ce în ce mai vârstă și a ratei natalității scăzute. Peste două milioane de bulgari au părăsit țara de la căderea comunismului în 1989 pentru a căuta noi oportunități în Occident.

viewscnt
Afla mai multe despre
papa francisc
migranti
bulgaria