Parlamentul Greciei a aprobat o lege care îi protejează pe debitori de executarea silită

Parlamentul Greciei a aprobat o lege care îi protejează pe debitori de executarea silită
scris 30 mar 2019

Parlamentul de la Atena a aprobat vineri un proiect de lege care extinde protecția oferită debitorilor împotriva procedurilor de executare silită a reședințelor primare, după negocieri intense cu creditorii internaționali ai Greciei, transmite Reuters.

Noul cadru legislativ, care face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri destinate accelerării procesului de curățare a bilanțului băncilor, a fost aprobat de majoritatea celor 300 de parlamentari greci. Noul cadru înlocuiește o schemă mai veche care îi protejează pe debitori de procedurile de executare silită a caselor, schemă pe care creditorii internaționali o considerau mai generoasă, scrie Agerpres.

România trece, în această noapte, la ora de vară CITEȘTE ȘI România trece, în această noapte, la ora de vară

Modificările adoptate prevăd criterii mai stricte de eligibilitate pentru protecție în cazul creditelor garantate cu reședința primară a debitorului și proceduri mai stricte de evaluare a valorii comerciale a proprietății. În schimb, pragul pentru creditele care sunt eligibile pentru protecție conform noii scheme a fost coborât la 100.000 de euro de la 130.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
executare silita
grecia