Plajele din Odesa - închise

Plajele din Odesa - închise
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2023

Autoritățile din regiunea sudică ucraineană Odesa au închis plajele, deoarece calitatea înrăutățită a apei - cauzată în parte de prăbușirea barajului Nova Kahovka - reprezintă o "amenințare reală" pentru locuitorii din zonă, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Plajele din Odesa au fost declarate improprii pentru înot din cauza unei agravări semnificative a stării apei în zonele cu apă deschisă (mare, estuar) și a unei amenințări reale la adresa sănătății locuitorilor orașului", a anunțat municipalitatea din Odesa într-o postare pe Telegram.

Intel investește miliarde de dolari în Polonia, într-o fabrică de cipuri CITEȘTE ȘI Intel investește miliarde de dolari în Polonia, într-o fabrică de cipuri

Odesa era o destinație populară printre turiștii ucraineni și străini, care veneau în număr mare în regiune înainte de izbucnirea războiului. Plajele au devenit însă în mare parte pustii în ultimele luni, deoarece minele din războiul cu Rusia continuă să ajungă pe țărm, scrie News.ro.

Acum, prăbușirea devastatoare a barajului din sudul Ucrainei a trimis resturi și vestigii ale războiului, inclusiv mine, în râul Nipru, care se varsă în Marea Neagră, transformând litoralul de la Odesa într-o "groapă de gunoi și un cimitir de animale", potrivit autorităților ucrainene.

Oficialii din Odesa au tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea calității apei într-o postare pe Telegram, sâmbătă, spunând că testele de laborator au "identificat agenți infecțioși în ultima săptămână". Urme de salmonella, ouă și larve de viermi au fost găsite în apa care, de asemenea, a depășit "semnificativ" nivelurile permise pentru E.Coli.

"Prezența tuturor acestor agenți patogeni biologici în apa din zonele deschise din regiunea Odesa, inclusiv în Marea Neagră, estuarul Bilhorod-Dnistrovski și fluviul Dunărea, constituie o amenințare reală la adresa vieții și sănătății populației", a adăugat municipalitatea.

Municipalitatea a anunțat că locuitorilor din Odesa li s-a interzis, de asemenea, să vândă pește și fructe de mare din "locuri de pescuit neidentificate" în apropierea piețelor și a centrelor comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
odesa