Poliția bulgară destructurează o rețea de finanțare a terorismului și arestează 43 de suspecți într-o operațiune în întreaga țară

Poliția bulgară destructurează o rețea de finanțare a terorismului și arestează 43 de suspecți într-o operațiune în întreaga țară

Ivan Ghenșev

scris 19 ian 2019

Poliția bulgară a anunțat că a destructurat o rețea de finanțare a terorismului și a arestat 43 de persoane în descinderi în întreaga țară, relatează The Associated Press.

Unul dintre suspecți este un cetățean sirian, rezident permanent în Bulgaria care ar fi transferat bani, în străinătate, unor persoane cu legături cu grupări extremiste internaționale, a declarat vineri pentru presă adjunctul procurorului general bulgar Ivan Ghenșev, scrie News.ro.

”Principalul suspect se afla în contact și a finanțat persoane care furnizează serivcii logistice unor grupări teroriste internaționale”, a declarat Ghenșev.

Tendință: Numărul firmelor cu proprietari români a crescut puternic în Slovacia și Cehia CITEȘTE ȘI Tendință: Numărul firmelor cu proprietari români a crescut puternic în Slovacia și Cehia

Procurorul nu a dezvăluit numele grupărilor sau țărilor în care ar opera acestea, însă a precizat că banii au fost trimiși prin “hawala”, o modalitate de transfer individual de bani, în locul operațiunilor bancare obișnuite.

Destructurarea rețelei a avut loc în urma unei anchete care a durat un an, în mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE), a declarat Ghenșev, scrie AP.

Pe de altă parte, procuratura specială, Agenția de Stat pentru Securitate Națională și Agenția de stat de luptă împotriva crimei organizate au efectuat investigații procedurale în orașele Sofia, Pleven, Blagoevgrad, Razgrad, Haskovo, Plovdiv și Loveci, a anunțat procuratura, relatează site-ul Novinite.

Potrivit Novinite, suspecții sunt cetățeni străin și au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, în cadrul anchetei.

Principalul suspect, sirian, a fost reținut la Sofia, potrivit televiziunii naționale bulgare.

viewscnt
Afla mai multe despre
terorism
bulgaria