Polonezii vor primi despăgubiri pentru creșterea prețului energiei electrice

Polonezii vor primi despăgubiri pentru creșterea prețului energiei electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2020

Polonia ar putea pune deoparte aproximativ trei miliarde zloți (792 milioane dolari) în bugetul pe 2021, bani ce vor fi folosiți pentru acordarea de despăgubiri gospodăriilor afectate de creșterea prețurilor la energie electrică în 2020, a declarat, marți, ministrul polonez al Activelor Statului, Jacek Sasin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea Naționala de Reglementare în Domeniul Energiei din Polonia (URE) a aprobat solicitările formulate de companiile energetice pentru a majora prețul energiei electrice livrate consumatorilor casnici cu aproximativ 10,5-13% pe lună în 2020, însă Partidul Lege și Justiție (PiS), aflat la putere, a promis că va proteja gospodăriile de pe urma creșterii facturilor la electricitate, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea anunță ofertă de răscumpărare pentru un număr de până la 200 milioane acțiuni. Operațiune de piață cu potențial de un sfert de miliard de lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea anunță ofertă de răscumpărare pentru un număr de până la 200 milioane acțiuni. Operațiune de piață cu potențial de un sfert de miliard de lei

În anul 2019, prețul energiei electrice în Polonia a fost plafonat grație unei reduceri a nivelului taxei plătite de consumatori pentru electricitate și a tarifului de tranziție, care se regăsește în factura la electricitate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
energie electrica