Polonia plănuiește relaxarea treptată a restricțiilor în cursul lunii mai

Polonia plănuiește relaxarea treptată a restricțiilor în cursul lunii mai
scris 28 apr 2021

Polonia plănuiește să redeschidă gradual economia și să ridice restricțiile antiepidemice în etape săptămânale în cursul lunii mai, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus continuă să scadă și campania de vaccinare avansează, transmite dpa.

Având în vedere că media săptămânală de noi infectări a scăzut cu 40% față de intervalul anterior, datele actuale 'oferă motive pentru un optimism prudent', a afirmat miercuri prim-ministrul Mateusz Morawiecki.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Relaxarea va începe timid, cu redeschiderea facilităților sportive pentru grupuri organizate de tineri la 1 mai, scrie Agerpres.

Începând din 4 mai, prima zi după un weekend prelungit în Polonia, se vor redeschide mall-urile, cu un număr limitat de clienți. Elevii cei mai mici, cu vârste între 7 și 9 ani, vor reveni în școli. De asemenea, galeriile de artă și muzeele își vor redeschide porțile.

Din 8 mai, hotelurile vor putea din nou să primească clienți, în limita a 50% din capacitate, în timp ce restaurantele, barurile și cafenelele vor putea funcționa în aer liber.

În funcție de rata de infectare, de la mijlocul lunii mai ar putea fi ridicată obligativitatea purtării măștilor în spațiile deschise.

Începând din 29 mai, toți elevii vor reveni în școli, restaurantele vor putea primi clienți în interior și se vor redeschide cluburile, piscinele, teatrele, cinematografele, cu limită de clienți.

Anunțând acest calendar, premierul Morawiecki i-a îndemnat pe polonezi să continue să respecte restricțiile cât timp acestea mai sunt în vigoare.

Miercuri, Polonia a raportat încă 636 de decese asociate COVID-19, al căror bilanț total a ajuns la 66.533. Până acum au fost administrate 10,7 milioane de doze de vaccin, iar aproape 2,75 milioane de persoane au primit ambele doze, într-o țară cu 38 milioane de locuitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
coronavirus