Polonia, ținta unui atac cibernetic "fără precedent"

Polonia, ținta unui atac cibernetic "fără precedent"
scris 15 iun 2021

Parlamentul polonez a fost convocat miercuri dimineață într-o sesiune cu ușile închise în urma unui val de atacuri cibernetice împotriva țării, a declarat marți vicepreședintele forului legislativ de la Varșovia, citat de AFP.

"Vom asculta explicații și informații din partea premierului" Mateusz Morawiecki, care a cerut convocarea sesiunii, a specificat Malgorzata Kidawa-Blonska, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"Facem obiectul unui atac cibernetic fără precedent împotriva Poloniei, împotriva instituțiilor poloneze și utilizatorilor de e-mailuri", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Piotr Muller într-o intervenție la televiziunea privată Polsat News.

În cadrul acestei sesiuni, Morawiecki dorește să prezinte deputaților documente secrete privind 'amploarea' atacurilor cibernetice, a adăugat el.

Săptămâna trecută, ministrul responsabil cu programul național de vaccinare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic împotriva adresei sale private de e-mail. Unele dintre mesajele sale au fost ulterior postate pe aplicația Telegram.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Amploarea atacurilor "este mai largă și nu îi vizează doar pe ministrul Dworczyk, membrii cabinetului de miniștri sau partidul Lege și Justiție (PiS, conservator-naționalist, aflat la putere), ci și un grup extins de persoane" a adăugat Muller.

După atac, ministrul Dworczyk a declarat joia trecută că "sintaxa și limbajul mesajelor, precum și metadatele fișierelor publicate indică faptul că aceste materiale ar putea să fi fost pregătite și prelucrate de către persoane vorbitoare de limbă rusă".

Potrivit presei poloneze, e-mailul lui Dworczyk conținea și documente oficiale, între care unele cu caracter secret, ceea ce el neagă.

Ținta hackerilor au fost și rețelele sociale ale soției ministrului Dworczyk, notează AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
atac cibernetic