Polonia vrea să impoziteze retailerii pentru dezavantajele pe care le generează orașelor

Polonia vrea să impoziteze retailerii pentru dezavantajele pe care le generează orașelor
scris 30 oct 2019

Polonia intenționează să introducă un nou impozit asupra marilor magazine de retail, care nu taxează cifra de afaceri ci mai degrabă dezavantajele pe care aceste magazine le generează orașelor, a anunțat ministrul Tehnologiei și Antreprenoriatului, Jadwiga Emilewicz.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Impozitul va ține cont de sporirea traficului generată de marile magazine și de necesarele investiții rutiere, a declarat oficialul pentru Radio Zet.

Dacă noul Guvern va fi format rapid, legislația ar putea fi prezentată încă de anul acesta și noul impozit ar putea intra în vigoare la începutul lui 2020, a explicat Emilewicz, care a dat asigurări că noul impozit va fi cu certitudine agreat de Comisia Europeană, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără proprietarul PRO TV. Kellner are deja afaceri în România, în principal imobiliare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără proprietarul PRO TV. Kellner are deja afaceri în România, în principal imobiliare

Conform unei legi care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2016 în Polonia, retailerii cu venituri lunare de peste 170 de milioane de zloți (44 milioane de dolari) urmau să fie taxați mai mult decât cei care realizau venituri mai mici. Însă, în 2017, Comisia Europeană a decis că această măsură constituie ajutor de stat, o practică ilegală în legislația UE.

În schimb, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că Polonia poate să perceapă impozite mai mari de la retailerii cu o cifră de afaceri mai mare de 44 milioane de dolari pe lună, decât de la rivalele lor mai mici, iar Executivul comunitar a făcut apel.

viewscnt
Afla mai multe despre
retaileri
impozite
polonia